Adakah Minyak Ikan Anda Mengandungi
Bahan Ini?
Pengambilan jangka masa lama bahan
kimia bertoksik ini boleh menyebabkan
pelbagai masalah kesihatan terutamanya
bagi fetus yang sedang berkembang.
• Logam Berat
• Bifenil Berpoliklorin (PCBs)
• Merkuri
• Dioksina
Minyak ikan dikenali secara meluas sebagai sumber Omega-3 yang bagus, terutamanya
DHA dan EPA. Garis panduan diet menyarankan pengambilan 2-3 hidangan ikan seminggu terutama ikan berlemak dari air sejuk.
Walaubagaimanpun, terdapat kebimbangan dikaitkan dengan pengambilan minyak ikan kerana paras tinggi bahan kimia bertoksik. Oleh itu, adalah penting untuk memilih minyak ikan yang selamat, terbukti dan berkesan.
Apakah ciri-ciri Minyak Ikan yang bagus?
Syarikat yang berkualiti
Tidak semua minyak ikan adalah sama.
Cari syarikat yang boleh andapercayai, dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.
Ketulenan Yang Dipertingkatkan
dengan Penyulingan Molekul Tiga Peringkat Untuk memastikan ketulenan
dan keselamatan,ia melalui proses penyulingan molekul untuk menyingkirkan pencemaran laut yang berbahaya Walaubagaimanapun,
penyulingan molekul tunggal tidak dapat mengeluarkan semua bahan cemar dan logam berat. Untuk memastikan ketulenan,
kepekatan minyak ikan yang tinggi, selamat
untuk pengambilan dan juga mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan, penyulingan berperingkat perlu dijalankan
sebanyak tiga kali. Shaklee melakukannya untuk memastikan minyak ikannya
selamat, terbukti dan berkesan.
Sumber dari Ikan Kecil
Semakin tinggi rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi kandungan
logam berat kerana ia makan beribu-ribu ikan kecil, mengumpul toksin sepanjang
jangka hayatnya. Selain itu, ikan kecil mempunyai pengumpulan toksin yang rendah dan mengandungi sejumlah besar
asid lemak omega-3. Tambahan pula, kebanyakan produk di pasaran memperolehi asid lemak omega-3 dari ikan
yang diternak di mana ikan ini memperolehi omega-3 dari makanan ikan yang terdiri daripada ikan bilis atau lain-
lain jenis ikan kecil. Oleh itu, mengapa tidak dapatkan manfaatnya terus dari sumbernya, ikan kecil?
Jaminan Kelangsungan
Ikan adalah penting dalam pemakanan kita. Kita harus memastikan sumber minyak ikan yang baik adalah mencukupi
untuk masa hadapan. Sebuah syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian terhadap saiz populasi
dan had tangkapan serta mengelakkan
penangkapan ikan pada musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang sentiasa mencukupi.
Bahan Ini?
Pengambilan jangka masa lama bahan
kimia bertoksik ini boleh menyebabkan
pelbagai masalah kesihatan terutamanya
bagi fetus yang sedang berkembang.
• Logam Berat
• Bifenil Berpoliklorin (PCBs)
• Merkuri
• Dioksina
Minyak ikan dikenali secara meluas sebagai sumber Omega-3 yang bagus, terutamanya
DHA dan EPA. Garis panduan diet menyarankan pengambilan 2-3 hidangan ikan seminggu terutama ikan berlemak dari air sejuk.
Walaubagaimanpun, terdapat kebimbangan dikaitkan dengan pengambilan minyak ikan kerana paras tinggi bahan kimia bertoksik. Oleh itu, adalah penting untuk memilih minyak ikan yang selamat, terbukti dan berkesan.
Apakah ciri-ciri Minyak Ikan yang bagus?
Syarikat yang berkualiti
Tidak semua minyak ikan adalah sama.
Cari syarikat yang boleh andapercayai, dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.
Ketulenan Yang Dipertingkatkan
dengan Penyulingan Molekul Tiga Peringkat Untuk memastikan ketulenan
dan keselamatan,ia melalui proses penyulingan molekul untuk menyingkirkan pencemaran laut yang berbahaya Walaubagaimanapun,
penyulingan molekul tunggal tidak dapat mengeluarkan semua bahan cemar dan logam berat. Untuk memastikan ketulenan,
kepekatan minyak ikan yang tinggi, selamat
untuk pengambilan dan juga mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan, penyulingan berperingkat perlu dijalankan
sebanyak tiga kali. Shaklee melakukannya untuk memastikan minyak ikannya
selamat, terbukti dan berkesan.
Sumber dari Ikan Kecil
Semakin tinggi rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi kandungan
logam berat kerana ia makan beribu-ribu ikan kecil, mengumpul toksin sepanjang
jangka hayatnya. Selain itu, ikan kecil mempunyai pengumpulan toksin yang rendah dan mengandungi sejumlah besar
asid lemak omega-3. Tambahan pula, kebanyakan produk di pasaran memperolehi asid lemak omega-3 dari ikan
yang diternak di mana ikan ini memperolehi omega-3 dari makanan ikan yang terdiri daripada ikan bilis atau lain-
lain jenis ikan kecil. Oleh itu, mengapa tidak dapatkan manfaatnya terus dari sumbernya, ikan kecil?
Jaminan Kelangsungan
Ikan adalah penting dalam pemakanan kita. Kita harus memastikan sumber minyak ikan yang baik adalah mencukupi
untuk masa hadapan. Sebuah syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian terhadap saiz populasi
dan had tangkapan serta mengelakkan
penangkapan ikan pada musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang sentiasa mencukupi.
Comments
Post a Comment